Augusztusi hónap összegzése Koala Olvas módra

Lassan a 2022-es év utolsó nyári hónapjának végéhez érünk. Mai napon sok általános és középiskolásnak elkezdődik a 2022/23-as tanév. Egyetemistáknak ugyan van még egy kis szabadságuk iskola tekintetében, de már elindult számukra is a tárgyfelvételi időszak és ezzel járó aggodalmak. Naptári ősz első napjaira szeretném minden kedves érdeklődőnek egy bejegyzésbe összeszedni, hogy mit is olvashattak és olvashatnak nálam a nyár utolsó hónapjában.

 Idei augusztusban 4 hét alatt olvashattál a Koala Olvas könyves hasábjain 5 írásomban 7 könyvajánlót olvashatsz kedvedre. Közösen "belelapoztunk" a Hitler és a Habsburgok kötetbe, ahol közelebbről megismerhettük a német szélsőjobb vezér és az osztrák uralkodó családnak az egymáshoz fűződő viszonyaikról. Néhány napra rá maradva a történelem vonalán megismerhettük, hogy mi lenne, ha a Nyugat folyóirat néhány szerzőjére rátámadnának a zombik. Ady Endrét, mint az újság első nemzetékének tagját, költőként ismerhettük meg, de Ady megmondjában az újságírói oldalát is megismerhetjük. Mindemellett a pszichológia vízeire is eleveztünk az énmárka területére és a félelemeink kezelését is megnéztük.

aug_osszefoglalo.jpg

A különböző témájú könyvek mellett volt szerencsém interjúzni néhány tehetséges és ügyes főképp Instagramon jelenlévő könyvmollyal. Ebben a hónapban Lukács Anikóval (Hotel Libro), Petrovay Dorina Virág (doread) és Sóvágó Fanni (Fanni's bookland) kerültek elém.

Mivel hogy a keddre tervezett cikket csak most került csak ki, így a mára tervezett interjúm is kikerül a megszokott időpontban!

A könyv legyen velek!