Digitális elvonókúra az online életünkből

2020. márciusától kezdve a mindennapjaink egy teljesen új irányba fordultak. Olyan új kifejezésekkel ismerkedtünk meg, mint a home office és a digitális (táv)oktatás. Részben a több, mint egy éves hazai járványhelyzetnek következtében több időt töltünk a képernyők előtt. Így megvan annak a veszélye, hogy áteshettünk a ló túloldalára és az offline életünket elhanyagoljuk! A nyár első könyvajánlójában Tanya Goodin egyik művét ajánlom figyelmedbe, mellyel nagyobb eséllyel kaphatjuk vissza pandémia előtti életünket! (Szponzorált tartalom)

( A bejegyzés a Pannon Café Blog oldalán jelent meg 2021.06.28.-án! )

Küllem

Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Tanya Goodin könyve kis méretével és puha, sötétkék alapon fehér és sárga színű szöveg borításával hívja fel magára a figyelmet. Belelapozgatva felfigyelhetünk, hogy minimális szöveg mennyiség mellett viszonylag sok képi megvalósítást találhatunk rajta!

Tartalom

112 oldalon keresztül olyan ötleteket kaphatunk, melyek közül sok hasznos lehet számunkra. Az írónő offline javaslatait 6  fejezetre széttagolva kapjuk meg olyan tanácsokkal, mint legyenek olyan időszakok naponta, amikor nem használjuk az okos eszközeinket, illetve éppen a céltalan facebookozás/youtube-ozás helyett olvassunk egy jó könyvet (amelyet a Blog oldalán olvashattunk)! Fiatalos, könnyed szövegével nem kell attól tartanunk, hogy hamar beleunnánk az olvasásába!

blonde-gafb81a1c1_1280.jpg

Fejezetek és benne lévő tanácsok egymással nincsenek szoros kapcsolatban. Ezáltal a használati utasítás áttanulmányozása után, már ismerkedhetünk meg a tartalomjegyzékben felsoroltakkal, ha esetleg céltudatosan akarjuk kiválasztani a preferált technikát!

Szerzőről 

Tanya Goodin angliai digitális vállalkozó, tech etikus, két technológia hatásával foglalkozó könyv szerzője. 2014-ben alapította Time to Log off ("Ideje kijelentkezni") cégét, melynek a feladata a képernyők egészséges használatának vizsgálata. Jelenlegi célja, hogy segítsen másoknak újra felfedezni a valós, fizikai világot és megtalálni a megfelelő egyensúlyt a két világ között! Ha kíváncsi vagy még a szerzőre, akkor a hivatalos oldalán találsz további hasznos információkat!

Tanya Goodin (Kép forrása: tanyagoodin.com)

Végszó

Tanya Goodin könyvét mindazoknak ajánlanám, akik úgy érzik, hogy túl sok idejét veszi ez a digitális eszközei és szeretnének ezen változtatni. Az Off-fal, ha betartjuk kiválasztott tippeket, akkor körülbelül 3 hét alatt szokásunkká fog válni. Ha addig még szeretnél még több könyvről szeretnél olvasni, akkor a Könyvajánló aloldalon kategóriákra lebontva kereshetsz elfoglaltságot!