egy könyves blog könyvmolyoknak

Koala Olvas

Az augusztus 20-a megjelenése a magyar irodalomban

Az augusztus 20-a a magyar nemzet egyik legfontosabb ünnepe, amely Szent István királyunk államalapításáról és a kereszténység bevezetéséről emlékeztet minket. Az ünnep történelmi és kulturális jelentőséggel bír, és nem meglepő, hogy ezt a témát számos magyar irodalmi mű is feldolgozta. Ebben a blogbejegyzésben felfedjük az augusztus 20-a megjelenését és hatását a magyar irodalomban, beleértve a jelentős műveket és az ajánlott weboldalakat, ahol további érdekes információkat találhat.

Tovább olvasom

Mi az a Slam Poetry és mit kell róla tudni?

Minden, amit érdemes tudni a témában!

Kisebb szünet után egy hosszabb bejegyzéssel készültem számotokra. Következőekben mélyebben megnézzük, hogy mi is az a Slam Poetry, előadásmódról, milyen hatással van ránk, továbbá kik az ismertebb hazai képviselői. Ha ismeretlen számodra ez a világ és a műfaj, akkor maradj és olvasd el a cikket!

Tovább olvasom

Olasz szármaszú magyar bookstagrammer

Moly Interjúk - Pupa Reads

Aki kezdetektől követi a Koala Olvas könyves blogot, az már ismerheti a Moly Interjúk interjúsorozatot. Itt olyan könyvmolyokat interjúvolok meg, ahol ismertebb könyvekkel foglalkozó és olvasást népszerűsítő könyvmolyokat, digitális tartalomgyártót ismerhetünk meg közelebbről. Idén tavasszal újabb néhány bookstagrammer beszélgettem. Első alkalommal 

Tovább olvasom

Digitális elvonókúra az online életünkből

2020. márciusától kezdve a mindennapjaink egy teljesen új irányba fordultak. Olyan új kifejezésekkel ismerkedtünk meg, mint a home office és a digitális (táv)oktatás. Részben a több, mint egy éves hazai járványhelyzetnek következtében több időt töltünk a képernyők előtt. Így megvan annak a veszélye, hogy áteshettünk a ló túloldalára és az offline életünket elhanyagoljuk! A nyár első könyvajánlójában Tanya Goodin egyik művét ajánlom figyelmedbe, mellyel nagyobb eséllyel kaphatjuk vissza pandémia előtti életünket! (Szponzorált tartalom)

Tovább olvasom

Levelekben megírt szabadság

A pesti polgárember persze bármilyen történelmi helyzetben legyen is, délben megéhezik. Így lett a pesti forradalom az egyetlen a világon, amelyben ebédszünetet tartottak.

Október 6. van. Ezen a napon végezték ki az aradi 13 vértanúvá váló katonatiszteket (név szerint: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Gáspár András, Knezić Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Lenkey János, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Kiss Ernő és Vécsey Károly). Az ide vezető utat mindenki ismeri a megemlékezésekről, illetve az általános- és középiskolai történelem óráiról. Mai rendhagyó könyves posztban Nyáry Krisztián: Fölébredett a föld című könyvével foglalkozunk, amely a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg 2017. november 30.-án.

Tovább olvasom

Interjú a realista könyvmollyal

Moly Interjúk - Mert olvasni mindig jó

Koala Olvas könyves blog interjú sorozatában könyvmolyokkal ültem le beszélni magukról és a munkásságukról. Ők olyan könyv fanatikusok, akik nem csak a barátjaiknak, ismerőseiknek mesélik el az olvasmány élményeiket, hanem közszemlére teszik saját felületeiken. Népesedő követőtáboruk pedig rendre figyelemmel követik. A Moly Interjúk keretein belül őket ismerhetjük meg közelebbről. Előző alkalommal a vendégem Slezák Edit volt, a Ediverzum könyves instablog szerzője. Az interjút ide kattintva tudod elolvasni. A következő interjúban Petrával, a Mert mindig jó olvasni! könyves blog szerzőjével beszélgettem augusztusban.

Tovább olvasom

Szegedi könyvmoly interjú

Moly Interjúk - Slezák Edit

Koala Olvas könyves blog interjú sorozatában könyvmolyokkal ültem le beszélni magukról és a munkásságukról. Ők olyan könyv fanatikusok, akik nem csak a barátjaiknak, ismerőseiknek mesélik el az olvasmány élményeiket, hanem közszemlére teszik saját felületeiken. Népesedő követőtáboruk pedig rendre figyelemmel követik. A Moly Interjúk keretein belül őket ismerhetjük meg közelebbről. Előző alkalommal a vendégem Eőri Klaudia volt, a E. K. Mindaleth könyves instablog szerzője. Az interjút ide kattintva tudod elolvasni. A következő interjúban Slezák Edittel, az Ediverzum könyves blog szerzőjével beszélgettem augusztusban.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása